AKTUELNO

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Urna je položena uz rusku "Padmoskovnije večeri".

Sahrani Mirjane Marković nije prisustvovao ni jedan član uže porodice. Tokom spuštanja urne jedan od ljudi koji su došli da odlaju poslednju počast Miri Marković u vis je podigao fotografiju Mirinog supruga Slobodana Miloševića.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Lider SPS Ivica Dačić ne prisustvuje sahrani Mire Marković. On je poslao venac, koji su u njegovo ime doneli Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović.

Foto: Pink.rs

Ispred porodične kuće Slobodna Miloševića i Mirjane Marković u Požarevcu došli su među prvima lider SRS Vojisalav Šešelj, Milutin Mrkonjić, kao i Milovan Bojić, bivši funkcioner JUL-a.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Urna je položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i Mirin suprug Slobodan Milošević, a čast da je položi imao je bivši suprug Marije Milošević, Slobodan Bulatović.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Nešto pre 15 sati sveštenik je počeo da drži opelo, dok je umesto krsta na drvenoj ploči bila zvezda petokraka, što je svima zapalo za oko.

Komemoracija u Domu kulture u Požarevcu

Komemoracija Mirjani Marković počela je u 14 sati u požarevačkom Domu kulture, na koju su došli Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, kao i nekadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Nikola Šainović, bivši savezni ministar za inostrane poslove i poslanik SPS Živadin Jovanović. Tu si u pojedini članovi SPS, kao i aktuelni ministar za zaštitu životne sredine, takođe socijalista, Goran Trivan.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Članovi porodice ne prisustvuju komemoraciji.

Foto: Pink.rs

Urna će biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Foto: Tanjug, InformerDN

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije. Njeni posmrtni ostaci kremirani su u četvrtak u Moskvi.

#Mira Marković

'