Ako ne znate šta danas da skuvate, evo predloga!
Sastojci (za 4 osobe)
400 g pilećeg belog mesa
500 g kupusa (po mogućstvu crvenog)
2 tikvice (300 g)
200 g šargarepe
2 supene kašike ulja
so, biber
1 kašičica šećera
peršun
300 g raženog hleba
Način pripreme
Piletinu istanjiti tučkom za meso, začiniti i ispržiti na malo ulja.
Meso izvaditi i na preostalom ulju dinstati sitno isečen kupus. Posle nekoliko minuta dodati šargarepu isečenu na štapiće i, uz dodavanje vode i začina, dinstati povrće 20 minuta. Tada dodati tikvice isečene na štapiće i nastaviti sa dinstanjem još nekoliko minuta.
Na tanjir sipati povrće, a preko staviti komade piletine. Tanjir dekorisati i jelo služiti uz raženi hleb.
Vreme pripreme: 45 minuta
#Kupus
#Pileće meso
#Recept