AKTUELNO

Ništa ne mora da se baci. Evo nekoliko predloga...

Ruska salata može u frižideru da stoji sedam dana, kao i slična jela koja se prave od jaja, ali namazi od sireva, na primer, mogu biti jestivi i mnogo duže.

Isto važi i za pečenje, ali ako vam je dosadilo jer ga jedete već nekoliko dana, slobodno ga stavite u zamrzivač i pojedite nakon tri meseca, ne duže.

Sveže meso može da bude zamrznuto i do devet meseci, osim mlevenog mesa koje bi trebalo iskoristiti najkasnije nakon četiri meseca.

Ako zamrznete svežu ribu možete da je iskoristite i nakon šest meseci, dok pečenu ili barenu ribu ne bi trebalo da držite duže od dva meseca.

Znajte da i supa može u zamrzivač - sipajte je u specijalne kese za odlaganje tečnosti, ili u duboke plastične posude za koje ste sigurni da trpe nisku temperaturu, i mirni ste naredna tri meseca.

Pročitajte još: ŠPANSKA KAJGANA! Neobična i ukusna (VIDEO)

Kolače možete da jedete i nakon što su mesec dana bili zamrznuti, a hleb i pecivo čak i posle dva meseca.

Ako vam je ostalo svežeg povrća, iseckajte ga, spakujte u papirne kese i ubacite u zamrzivač. Taj miks luka, celera, šargarepe, krompira... možete da koristite da začinite neko jelo, ili za čorbicu od povrća.

Ako vam je ostalo pire krompira, dodajte dva žumanca i dve kašičice rendanog sira, zapecite u rerni i imate spremnu večeru!

Stari hleb isecite na kockice i staviti da se osuši - tako ćete dobiti kruotne koji su super dodatak za supe, čorbe i salate, ali ako ih sameljete dobićete prezle. Takođe od starog hleba može da napravite poparu, prženice ili bruskete.

Pica od starog hleba

- 10 kriški hleba koji nije svež - pola litre mleka - 200 grama krem sira - 100 grama šunke - 3 jaja - parmezan - ulje, so, origano Priprema: Potopite hleb u mleko i poređajte ga u podmazan pleh. Umutite jaja i krem sir i time prelijte hleb. Posolite, prekrijte šunkom i parmezanom. Pecite u dobro zgrejanoj rerni, ne dugo, dok ne vidite da namirnice menjaju boju. Nakon vađenja iz rerne pospite origanom, a možete da dodate i kečap.

#Hrana

#Praznici

#Priprema

'