Za ručak vam predlažemo da napravite ukusnu musaku na posljki način.
Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od mlevenog mesa i krompira, a svaka zemlja ima svoj recept koji ovo jelo čini još ukusnijim. U Poljskoj je jedu tako što joj dodaju raznovrsno povrće, a onda sve pospu rendanim sirom koji se razvlači kada se ispeče. Zanimljivo je da Poljaci za razliku od ostalih naroda ne dodaju nikakav preliv, a ipak je musaka sočna. Uživajte!
Sastojci:
6-7 krompira
1 patlidžan
800 g mlevenog mesa
1 crni luk
80 g putera
3 kašike ulja
2-3 paradajza
100 g tvrdog sira
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
1/2 kašičice korijandera
mirođija
Priprema: Isecite patlidžan i krompir na kockice, pa sipajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, korijanderom i paprikom. Prelijte istopljenim puterom i dobro promešajte. Zatim precite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme propržite seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i začinite po želji. Izvadite povrće iz rerne, pa preko sipajte proprženo mleveno meso. Poređajte isečeni paradajz, pa pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 20 minuta.
Autor: