AKTUELNO

Mafine možete da napravite slane ili slatke, u zavisnosti šta više volite. Danas vam predlažemo zanimljiv recept za slano pecivo sa tikvicama, krompirom i paprikom.

Odlična kombinacija sastojaka, brza priprema i sjajan ukus, a dodatak parmezana im daje poseban šmek.Ovako pripremljene mafine možete da poslužite i za doručak ili večeru, ali i kao svečano predjelo. 

Sastojci: 2 tikvice, 1 veliki krompir, 3 kašike griza, 50 ml mleka, peršun i mirođija, 50-60 g parmezana, 2 kašike ulja, 2 jajeta, 70 g brašna 1 kašičica praška za pecivo 1 crvena paprika

Priprema:  Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da odstoje. Krompir takođe izrendajte, pa procedite. Nakon 10 minuta procedite i tikvice. Pomešajte povrće, pa dodajte griz, mleko i promešajte. Dodajte seckani peršun i mirođiju, kao i parmezan, pa promešajte. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje, jaja, brašno i seckanu papriku. Sve dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalup za mafine koji ste prethodno nauljili. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.

Autor: Z.L.