AKTUELNO

Sve domaćice znaju nije nimalo lako pripremiti meko i sočno meso, a posebno je teško napraviti mekane juneće šnicle.

Ali ovaj recept za lovačke šnicle olakšaće vam stvar jer ćete uvek dobiti jelo koje će probuditi sva vaša čula.

Prave se veoma lako i uspevaju baš svaki put, a toliko su ukusne da će sa trpeze nestati za tren oka. Kao prilog uz njih možete da pripremite domaći senf, a nije loše da ovog vikenda svima popravite raspoloženje jednom finom puslicom, tortom za sva vremena.

Vreme pripreme

oko 45 minuta

Sastojci:

500 g junećeg mesa (a može i teletina, svinjetina ili pak teleća krmenadla)

100 g brašna

2 kašike začinske paprike

ulje za prženje

2 čena belog luka

1 glavica crnog luka

so

biber

lovorov list

začini po ukusa

Priprema:

1. Junetinu isecite na šnicle, pa ih istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte šnicle.

2. U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa stavljajte meso da se prži.

3. Posudu za pečenje nauljite, pa u njoj naređajte polovinu isprženog mesa.

4. Preko šnicli pospite malo brašna koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Beli i crni luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.

5. Isto učinite i kada poređate drugu polovinu mesa, pa dodajte lovorov list, a zatim nalijte vodom da meso ogrezne.

6. Posudu sa šniclama stavite na ringlu i krčkajte ih dok tečnost ne ispari, oko 30 minuta.

7. Izdinstane šnicle zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Šnicle služite uz pire krompir, pirinač i sezonsku salatu.