Šnicle spremljene na ovaj način su sočne i mekane. Za ljubitelje pikantnog ukusa ovo je pravi recept.
Poslužite ih uz krompiriće ili pire krompir i imaćete kompletan ručak u kom će uživati cela porodica. nakon ručka možete napraviti kinder štanglice i zasladiti se.
Sastojci: 300 g junećeg mesa, 2 šargarepe, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, lovorov list, biber, so, ruzmarin, majčina dušica, celer list i peršun, 1 kašičica mlevene slatke i tucane ljute paprike, senf, 100 ml belog vina, sveža paprika, ulje.
Priprema: Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju, dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti, dodati lovorov list, meso, malo sipati vode. Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekša. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri. U činiju dodati brašno, malo senfa, slatku i tucanu papriku, biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso. Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.
Autor: Z.L.