AKTUELNO

Palačinke su omiljen dezert svima - lako i brzo se pripremaju, izdašne su i mogžemo da ih filujemo praktično čim god poželimo.

No, uprkos jednostavnom receptu neretko se desi da nam palačinke ispadnu žilave i pomalo žive, ali uz ovaj prost, a delotvoran trik to se više neće dešavatai!

Naime, caka je u tome da belanca i žumanca posebno izmiksate, pre nego što ih ubacite u smesu! Neočekivano lako, zar ne?

Ovako ćete dobiti nikad sočnije i mekše palačinke, a evo i detaljnog postupka:

1. Napravite uobičajenu smesu za palačinke, s tim što ćete u smesu staviti samo žumanca, a belanca ostavite po strani.

2. Od belanaca umutite sneg (ni mekan, ni čvrst); pa dodajte dobro umućenoj smesi sa žumancima

3. Sneg nežno i polako umešajte u smesu žicom.

Tajna je u tome što će sneg od belanaca palačinkama dati mekoću i penastu strukturu, a one neće postati žilave čak ni nakon što odstoje neko vreme.

#Recept

#palačinke

'