Otkrivamo vam kako da napravite palačinke koje se tope u ustima.
Palačinke su jedan od deserata koji se najčešće pravi, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance, dobićete nikad mekanije palačinke.
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanceta koje umutite u smesu, a belance stavite na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanca) i dobro ih promešali, belanca umutite u šne (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.
3. Šne zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje mikserom. Sneg od belanca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
#palačinke