Sjajna ideja kada ne znate šta da pripremite za ručak!
Sastojci: pirinač za rižoto 500 grama,1 komad špargle (izdanci), 5 komada lososa, 2 glavice crnog luka, nekoliko čena belog luka, ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike, parmezan 70 grama, maslac 2 kašike, supa 1 litar, so i biber po ukusu
Način kuvanja
Pripremite dublju posudu i na maslacu i maslinovom ulju pržite seckani crni i beli luk do zlatno smeđe boje. Dodajte pirinač, pažljivo izmešajte sa uljem, zatim sipajte u zagrejan bujon i kuvajte dok pirinač ne bude skoro gotov. Ako je potrebno, sipajte malo više tečnosti. Na kraju dodajte parmezan i puter.
Špargle ogulite, osušite i ispržite. Štapiće špargle narežite na nekoliko komada, dodajte gotovom rižotu i pomešajte (vrhove ostavite za ukras).
Lososu dodajte so i biber i pržite do zlatno braon boje. Poslužite uz rižoto.
#Recept
#Rižoto