AKTUELNO

Ako ste se odlučili odreći mleka u kafi, ili jednostavno želite istaknuti ukus omiljenog napitka, isprobajte provereni trik.

Kad dođete na posao i iza vas je “naporan” vikend, a na brzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kafe. Hvala Bogu na gorkoj kafi (to niko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav ukus. Srećom, možete popraviti ukus svoje kafe s mrvicom, ni manje ni više nego – soli.

Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlekom, kafa će imati bolji ukus. Savršena mera prema gastrostručnjaku Altonu Barunu jeste da stavite četvrtinu kašičice soli i dve kašike mlevene kafe na veliku šolju vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je vlastitom ukusu.

Što vam treba: Kafa i so

Što radite: Stavite so u gorku kafu i promešajte

Zašto funkcioniše: So se neobično veže na receptore ukusa koji detektuju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Nauka, čista nauka!

Rezultat: Možda ćete osetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu pre gorkog, ovaj trik idealan je za vas.

#Kafa

#So

'