AKTUELNO

Jednostavno i brzo se pravi, a ukus je izvanredan!

Sastojci:

• 1 kg svežeg sezonskog voća

• 900 g šećera

• 4 pudinga (najbolje od maline)

• 2 pudinga od vanile

• 4 dl vode

• 8 dl vode

• 1 margarin

• 200 g posne čokolade

• 5 kašika ulja

• 500 g posne slatke pavlake ili 3 posne šlag pjene

• 500 g Zlatni Pek posnog keksa

Priprema:

Prokuvati malo manje od 4 dl vode, 400 g šećera i 1 kg voća.

Kada proključa, dodati prašak od četiri pudinga od maline prethodno pomešan sa 10 kašika šećera i malo vode. Kuvati nekoliko minuta dok se ne stvori čvrst žele.

Staviti da proključa malo manje od 8 dl vode i 200 g šećera, pa u to dodati puding od vanile razmućen sa malo vode.

Kad je puding potpuno hladan, dodati mu postepeno (kašiku po kašiku) prethodno razmućen margarin.

Rastopiti 200 g čokolade u 5 kašika ulja.

Na četvrtastoj većoj tacni (ili plehu) poređati red keksa Zlatni Pek. Preko njega sipati žele od voća, dok je još topao.

Potom dolazi fil sa pudingom od vanile, preko koga se prelije ohlađena čokolada.

Na kraju ukrasiti šlagom.

#Recept

#žikina šarenica

'