AKTUELNO

Isprobajte ovaj recept jer će vas slatkasti ukus očarati

Sastojci:

2 srednje velika slatka krompira, 2 jabuke, 3 kašike kokosovog ulja, 1 kašičica soli,  2 kašike javorovog sirupa,1 kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 Celzijusa, a lim za pečenje premažite masnoćom po izboru.Slatki krompir operite, ogulite i iseckajte na kockice.Jabuke nemojte guliti, samo ih dobro operite i iseckajte na jednake kocke.Slatki krompir prelijte s dve kašike otopljenog kokosovog ulja, posolite i promešajte.Pecite 20-ak minuta i promešajte jednom na sredini pečenja.Preostalom kašikom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet, te promešajte. Posle 20-ak minuta izvadite krompir, pomešajte s jabukama i vratite u rernu.Povremeno mešajte i pecite 15-20 minuta, sve dok krompir ne poprimi smećkastu boju.Javorov sirup karamelizujte, te pripazite da ne zagori.

#Recept

'