AKTUELNO

Ne samo da su veoma ukusni i jednostavni za pripremu, već su i vrlo pogodni za užinu na poslu ili u školi, kao doručak na putu do posla, itd.). Današnji recept za mafine sadrži najzdravije sastojke, tako da ćete pored uživanja u procesu zaslađivanja u telu moći da unesete mnogo korisnih supstanci.

Sastojci: 1 zreli avokado, 2 velike zrele banane, 2 jajeta, 2 kašike meda (ili agave / javorov sirup, kokosov šećer), 1 kašičica vanile, 2 čaše pirinčanog brašna (za verziju bez glutena koristite badem ili bezglutensko brašno),  2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone opcionalno, 1/4 šolje seckane čokolade

Priprema:

U multipraktiku ili blenderu izmiksirajte avokado, banane, jaja, med i vanilu. U veću posudu pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Pomešajte mešavinu od avokada i banana sa suvim sastojcima i pomešajte sa čokoladom. Nemojte preterivati sa mešanjem, jer to je upravo tajna najboljih mafina. Pleh za mafine podmažite. Masu sipajte kašikom. Peći 20-25 minuta na 180 ° C. 7. Izvadite ih iz rerne i sačekajte da se ohlade. 8. Izvadite mafine iz posude i poslužite.

#avokado

#banana

'