AKTUELNO

Dovoljno je da unesete detalje kao što su mekane staze, peškiri, tuš zavese ili posude za sapun u umirujućim tonovima.

Maštate o tome da radnu nedelju završite odlaskom u neki od spa centara i opustite se, ali nikako ne uspevate to i da uradite? Zašto onda ne biste svoje kupatilo "pretvorili" u velnes oazu, u koju možete da zakoračite kad god poželite? Potrebno vam je samo malo kreativnosti i truda da biste poželeli da nikada ne izađete iz sopstvene zone za relaksaciju.

Najpre detaljno očistite kupatilo i sve što možete od stvari koje se nalaze u njemu stavite u ormariće, da bi prostor delovao urednije i što minimalističkije, jer to doprinosi opuštanju. Pobacajte kozmetičke proizvode kojima je prošao rok i sklonite one koje nikada ne upotrebljavate. "Obojite" prostor umirujućim tonovima, poput nežno plave, roze, sive ili bele. Ne morate krečiti zidove u te boje, dovoljno je da unesete detalje kao što su mekane staze, peškiri, tuš zavese, posude za sapun.

Foto: Pixabay.com

Ukoliko imate prozor, neka i venecijaneri budu u nekoj od pastelnih nijansi, ali nemojte preterivati u izboru – koristite najviše tri različite boje u celom kupatilu. Kupite bar jedan veliki, debeli i mekani peškir, dugački bademantil nežnog tkanja i meke, frotirske papuče, i složite ih tako da vam je ugodno dok ih gledate iz kade, koju ste prethodno napunili toplom vodom i mirišljavim solima.

Na stoličicu pored stavite korpu sa voćem i čaj, tako da vam budu pri ruci dok se budete brčkali, a možete da se okružite i mirišljavim svećama. Unesite providnu, staklenu vazu sa cvećem, a latice iz drugog buketa pospite po vodi, da plutaju.

Bilo bi dobro i da nabavite difuzor za eterična ulja, aparat koji ih raspršuje, kao paru, stvarajući pritom negativne jone koji pročišćavaju vazduh, uništavaju bakterije i ispunjavaju prostoriju mirisom. Za otklanjanje nagomilanog stresa najbolja je lavanda, pa zažmurite, udišite je duboko i zamislite da ste na moru.

Foto: Burst

Neka od ovih ulja možete sipati u toplu vodu i pomešati sa morskom solju, praveći detoks kupku - efekat po kožu i celokupni organizam biće odličan. Neizostavan detalj je i drvena četka za piling kože, koja se, osim što je korisna, veoma lepo uklapa u relaksirajuću sliku kupatila. Tiho pustite muziku za meditaciju, uronite u vašu mirisnu oazu i opustite se. Zaslužili ste.

#Kuća

#kupatilo

'