AKTUELNO

Istraživanje je pokazalo uzrast trudnice utiče na zdravlje i um bebe.

U jednom od univerziteta u Londonu sprovedeno je istraživanje gde su naučnici postavili sami sebi pitanje: “Kada žena treba da postane majka”.

Pitali su se koja je idealna dob neke osobe u kojoj možete postati majka i kako to utiče na zdravlje i um dece.

Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a glavna tema im je bila zdravlje i intelekt deteta, a napokon su uspeli da pronađu odgovor.

Zlatne godine su zapravo tridesete, a žene koje rađaju decu u četvrtoj deceniji života definitivno rađaju najinteligentniju decu.

Kognitivni testovi pokazali su da deca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale dece.

Ako se pitate zbog čega je to tako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa decom.

Samim time stvaraju jaku psihološku strukturu deteta. Jedno od čestih pitanja koje roditelji postavljaju na Guglu jeste kako dobiti dečaka ili devojčicu.

Iako je šansa 50-50, ipak neke životne navike, kao što su ishrana ili odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol deteta.

Prema novom istraživanju objavljenom u jednom časopisu, ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka.

Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine prenatalne ishrane.

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola.

Otkriveno je i da žene koje pre začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dečaka.

Tako da želite li devojčicu jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom, kisele namirnice, a izbegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krompir).

Želite li dečaka, preporučuje se da jedete manje mlečnih proizvoda, a više povrća i svežeg voća, posebno banane i alkalne namirnice, što pogoduje spermatozoidima s Y hromozomom.

Postoji nekoliko razloga zašto roditelji žele da saznaju da li će se dobiti žensko ili muško dete.

Jedni žele devojčice, drugi žele dečake, treći imaju devojčicu, pa bi želeli dečaka, četvrti imaju dečaka, pa bi voleli devojčicu i tako u krug.

Jedan od razloga zbog čega roditelji žele da znaju da li je dečak ili devojčica jesu i odeća, posteljina, krevetići i ostale stvarčice koje treba obezbediti pre nego što bebica dođe na svet.

U današnje vreme medicinskim pregledima se može veoma jednostavno otkriti da li trudnica nosi devojčicu ili dečaka, ali isto tako, barem po pričama starijih, samo telo trudnice okriva da li nosi dečaka ili devojčicu.

– Ako imate problema s mučninama, verovatno nosite devojčicu.

– Ako imate problema s tenom, verovatno nosite devojčicu.

– Ako nosite „nisko“, verovatno nosite dečaka.

– Ako nosite „široko“, verovatno se radi o devojčici.

– Ako žudite za slanom i kiselom hranom, verovatno nosite dečaka.

– Ako preferirate slatku hranu, nosite devojčicu.

#Dete

#trudnica

'