AKTUELNO

Vremenom su neki naši tradicionalni recepti potpuno isčezli. Imamo sve manje vremena za kuvanje, a i veliki broj namirnica nije dostupan tokom cele godine.

Ukoliko ste nostalgični i želite da se vašom kuhinjom širi miris domaćih specijaliteta evo jednog tradicionalnog recepta koji će biti lak za pripremu i onima koji nisu baš vešti u kuhinji.

Uz Frikom boraniju putericu, koja je od sada dostupna tokom cele godine i koja stiže sa domaćih oranica priprema jela, priloga ili salata sa ovom visoko nutritivnom namirnicom od sada svakom može poći za rukom.

Foto: Promo

Domaćinski obrok „na tepsiju“, koji se pripremao od Pirota do Užica, pravi je izbor za tradicionalni porodični ručak.

Za pripremu vam je potrebno:

• Frikom boranija puterica

• 500 gr. Mesa po izboru

• 2 šargarepe

• 2 glavice crnog luka

• 2 čena belog luka

• 2 krompira

• 2 veća paradajza

• 2 crvene paprike šilje

• 3 kašike ulja ili masti

• 2 kašike brašna

• so, biber, tucana paprika po ukusu

Foto: Promo

Za početak iseckajte meso po izboru na kockice, šargarepu i luk koji ćete kratko propržiti u prethodno zagrejanom ulju ili masti. Dodajte so i biber. Posle par minuta, dodajte malo vode ili vina da meso omekša. U vaš domaćinski lonac dodajte prethodno blago obaren krompir, naseckan paradajz i papriku. Sada na red dolazi najlakši deo posla. Dodajte Frikom boraniju putericu, pustite da se dinsta nekoliko minuta, zatim lagano dodajte vodu i ostavite da se kuva. Kada je boranija omekšala ostaje vam još da ceo ručak ubacite u rernu zagrejanU na 200 stepeni sa malo pavlake. Nakon samo 10 minuta vaš ručak kome niko, ni mladi ni stari neće moći da odole, je spreman za serviranje.

Priprema:

#Recept

'