Recepti za domaći sladoled u "fit" verziji nisu teški za pripremu, a njihov ukus se ne razlikuje od klasičnih delicija.
Dovoljno je zameniti kalorijske komponente njihovim dijetalnim alternativama. Kao prvo, sladoled se priprema ne na bazi masne pavlake, već mnogo lakšeg biljnog mleka.
Najbolje za ovu ulogu je kokosovo mleko ili bademovo mleko, ali takođe možete uspešno koristiti prirodni jogurt.
Pored toga, u sladoled ne dodajemo beli šećer - zamenjujemo ga prirodnim zaslađivačima, kao što su med, agava sirup ili javorov sirup. Otkrijte u nastavku recepte za ukusne dijetalne saldolede.
Dijetalni sladoled od malina
Sastojci: 2 limenke kokosovog mleka, 2 šolje zamrznutih malina, 2 kašike javorovog sirupa ili sirupa agave, 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema: pomešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Zatim sipajte u aparat za sladoled ili sipajte u posudu i zamrznite. Izvadite sladoled iz zamrzivača 10 minuta pre služenja.
Dijetalni sladoled od čokolade sa orasima
Sastojci: 1 limenka kokosovog mleka, 1 čaša bademovog mleka, ½ kašičice kukuruznog skroba, ¾ šolje kakaa, 1 kašičica ekstrakta vanile, pola šolje agave sirupa, 2 šake oraha
Priprema: sve sastojke osim orašastih plodova treba pomešati i napaviti glatki krem. Zatim sipajte u posudu, pomešajte sa prženim, seckanim orasima i zamrznite. Pre serviranja, izvadite iz zamrzivača 10 minuta pre služenja da biste lakše formirali kugle.
Dijetalni sladoled od vanile
Sastojci: 2 čaše krem sira, ½ šolje domaćeg jogurta, ½ kašičice ekstrakta vanile, pola šolje meda. 4 kašike maka
Priprema: Pomešajte sve sastojke jedne sa drugima dok smesa ne bude kremasta i glatka. Zatim sipajte u aparat za sladoled ili sipajte u posudu i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača desetak minuta pre služenja.