AKTUELNO

Hapšenje Gorana Džonića iz Moravca za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), snahe Gordane (56) i dvadesetpetogodišnje bratanice Lidije nije bilo iznenađenje za one koji ga dobro poznaju.

Verovatno iz tog razloga u čitavom Moravcu sinoć gotovo niko nije hteo da komentariše ovaj događaj.

Komšije ubice tročlane porodice ili su izbegavali novinare ili tvrdili da za njegovo hapšenje nisu ni čuli. Ipak, jedan čovek koji ga odlično poznaje, odlučio je da kaže šta o njemu zna. I nije imao lepe reči...

Foto: INFORMER/M.S.FACEBOOK.COM/PRIVATNA ARHIVA

"Roditelji su mu radili u inostranstvu, tamo su i penziju dočekali, u njihovoj kući je uvek bilo puno novca. Goran je bio razmažen, naviknut da ima para kao blata, i sve je u životu završavao novcem. Imao je uvek najbolje motocikle i automobile.Nije podnosio poraz, niti da bude drugi... Mislim da je to razlog što nije voleo brata koji je postajao sve imućniji", rekao je komšija.

Kaže da je s obzirom na svoje profesionalno iskustvo u Goranu prepoznao brutalnost koja će dovesti do stravičnog zločina.

Foto: Facebook.com

"Njegove kolege i drugovi su ga smatrali veoma lošim čovekom, a i ja isto. Nizak je rastom ali veoma nezgodan, prgav i osvetoljubiv. Radio je kao vatrogasac, a pred kraj službovanja postao je komandir vatrogasne jedinice u Aleksincu. Te njegove osobine posebno su se ispoljile kada je postao rukovodilac, podređeni su imali mnogo problema sa njim. Otišao je u invalidsku penziju, koliko je meni poznato kao psihički bolesnik, ali mislim da to nije, da je smuvao neku dijagnozu parama da bi se penzionisao", priča izvor.

Nakon što je policija odvela Gorana, opet se vratila u Moravicu. Ovog puta kako bi odveli njegovu suprugu Suzanu.

Naime, suprugu Gorana Džonića odvela je policija koja je danas nastavila detaljnu pretragu dvorišta u kojoj je Goran Džonić, osumnjičen za ubistvo tročlane porodice Đokić, sakrio novac koji je od njih oteo.

Goran je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra presreo rođake prilikom povratka iz sela Moravac kući u Aleksinac i na još neutvrđen način naveo ih da odu do zabačenog područja zvanog "Dudine Bare". Tamo je ubio sve troje, tela zapalio a zatim ih bacio u jamu. Njihovo vozilo odvezao je 12 kilometara dalje u priobalje Južne Morave na području Tešice i zapalio ga. Navodno je osumnjičen jer je na imanju jednog od sinova pronađen ukradeni novac i neki predmeti koji ga povezuju sa zločinom.