AKTUELNO

Ana Bulatović (38), ćerka nekadašnjeg generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Branka Bulatovića, nađena je juče mrtva u jednom stanu u Beogradu, a uzrok smrti je, za sada, misterija.

Kako saznaju mediji, Ana se izvesno vreme nije javljala prijatelju na telefon, pa je on to rekao njenoj porodici.

Kada su njeni najbliži videli da se ni njima ne javlja na telefon, nastala je panika i pozvali su policiju, kojoj su javili gde živi. Oni su odmah otišli na lice mesta i morali su da razvale vrata. Čim su ušli u stan, zatekli su Bulatovićevu bez znakova života, ali još uvek se ne zna da li je imala neke povrede - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Forenzičari su odmah počeli s traženjem otisaka po stanu i otkrivanja drugih tragova koji će im pomoći u razotkrivanju Anine smrti. Policija još uvek ispituje da li je reč o nasilnoj ili prirodnoj smrti, odnosno da li je pretrpela srčani udar.

S druge strane, smrt njenog oca Branka Bulatovića nije rasvetljena ni posle 17 godina.

On je 26. marta 2004. u prepodnevnim časovima upucan na Terazijama dok je ulazio u zgradu gde su bile smeštene kancelarije Fudbalskog saveza.

Foto: Printscreen YouTube/Nikola Stoilkovic

Njemu je tada prišao nepoznati napadač i ispalio mu hitac u glavu, a onda pobegao. Bulatović je odmah prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, ali je preminuo iste večeri.

Njegova ćerka Ana svojevremeno je opisala taj najcrnji dan u životu.

Bilo je 10.30 ujutru. Mama je odjednom viknula: "Pucali su na Batu. Kažu da je ranjen." Bila sam u šoku, šta drugo... I brat se skamenio, imao je samo 14 godina. Odmah smo se uputili ka Urgentnom centru. Dok su se lekari borili za Batin život, otišla sam u Crkvu Svete Petke. Osetila sam potrebu da se pomolim bogu. Usledilo je 12, 13 sati neizvesnosti. A onda, oko ponoći, muk. Lekari su se okupili, ništa nisu morali da nam kažu - prisetila se ona.

Policija je dan posle tog zločina saopštila da je napravljen foto-robot ubice, ali niko nikad nije uhapšen. Očevici su napadača opisali kao 40-godišnjaka, visokog oko 180 centimetara, a Ana je jednom prilikom izjavila da ih je taj lik proganjao.

Verovali smo da će na osnovu foto-robota biti otkriven ubica. Taj izgled, kapica, bradica.... Često nam je ta slika pred očima. Samo, mnogo nas više interesuje ko je naručilac ubistva. Taj foto-robot je samo plaćenik - rekla je ona.

Nesrećnog Batu su nakon napada pronašli zaposleni u savezu, ali nisu ni slutili šta se desilo.

Pomislili su da je pao jer mu je pozlilo, pa su tek nakon dolaska Hitne i policije shvatili da je upucan.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Veza s Lalatovićem

Ana Bulatović svojevremeno je bila u emotivnoj vezi s Nenadom Lalatovićem, trenerom fudbalera El Batina iz Saudijske Arabije. On je ovog leta napustio srpski fudbal posle 10 godina. Najveće uspehe u fudbalskoj karijeri ostvario je kao igrač Crvene zvezde i ukrajinskog Šahtjora, a najveći trenerski uspeh postigao je s Vojvodinom prošle godine osvajanjem Kupa Srbije.