AKTUELNO

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, podsetio je danas građane putem svog tviter naloga na uspeh programa 'Osnovi bezbednosti dece', koji je pre tačno godinu dana uveden osnovne škole.

- Pre tačno godinu dana potpisao sam Sporazum o uvođenju programa “Osnovi bezbednosti dece” u sve osnovne škole u Srbiji za 4. i 6. razred. S ponosom mogu danas da kažem da je ove školske godine održano 47.850 predavanja i da, od sledeće godine, ovaj program uvodimo i u prvi razred - naveo je ministar.

Foto: Printscreen Twitter

Cilj programa je sticanje novih i unapređenje postojećih znanja, veština i stavova radi podizanja bezbednosne kulture učenika.

Nastavu realizuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji poseduju znanja i veštine iz oblasti koje se izučavaju, kao i penzionisani pripadnici MUP-a.

Podsećanja radi, oblasti koje o kojima inspektori i službenici MUP govore đacima su: bezbednost dece u saobraćaju; policija u službi građana; nasilje kao negativna pojava; prevencija i zaštita dece od opojnih droga i alkohola; bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža; prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima; zaštita od požara i zaštita od tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

#MUP Republike Srbije

#Ministarstvo unutrašnjih poslova

#Nebojša Stefanović

'