AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio i pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković prisustvovali su danas predavanju u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece učenicima šestog razreda OŠ "Pavle Popović" u Vraniću kod Barajeva.

Predmet Osnovi bezbednosti dece, u okviru kog policijski službenici edukuju učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, do sada je dao izuzetne rezultate, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova uskoro će predložiti Ministarstvu prosvete da u narednom periodu u predavanja uključimo i decu drugih razreda - rekao je Stefanović.

Učenici te škole prvi su dobili i priručnike, koje je MUP izradio u saradnji sa OEBS-om, a koji će biti podeljeni svim učenicima koji pohađaju predmet Osnovi bezbednosti dece.

Foto: Pink.rs

- Ovaj priručnik predstavlja vodič za bezbednost dece i u njemu je prikazano sve ono što naši policijski službenici predaju mališanima. Priručnik će dobiti svako dete u četvrtom i šestom razredu i kroz njega će moći da se upoznaju sa svim opasnostima koje sa sobom nose alkohol i droge, ali i izazovima koji ih vrebaju na internetu i u saobraćaju - rekao je Stefanović.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio istakao je da će učenicima biti podeljeno oko 140.000 priručnika na srpskom jeziku, ali i na osam jezika nacionalnih manjina u Srbiji.

Policijski službenici prvog dana drugog polugodišta učenicima šestog razreda OŠ "Pavle Popović" održali su predavanje na temu prevencije i zaštite od zloupotrebe opojnih droga i alkohola.

Predmet Osnovi bezbednosti dece u osnovne škole uveden je u septembru prošle godine, na inicijativu ministra Stefanovića i u prvom polugodištu održano je više od 26.000 predavanja u školama u celoj Srbiji.

#Nebojša Stefanović

'