AKTUELNO

Na graničnim prelazima i naplatnim rampama nema dužih zadržavanja.

U Srbiji su putevi prvog i drugog reda prohodni, a intenzitet saobraćaja je umeren, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Veći broj vozila očekuje se u kasnijim popodnevnim i večernjim satima, pre svega na putevima koji vode ka većim gradskim sredinama, kada može doći do nešto usporenije vožnje, posebno na deonicama na kojima se izvode radovi.

Kako se navodi u saopštenju, zbog kiše koja je najavljena i za danas, kolovozi mogu biti mokri i klizavi.

Po ovakvim vremenskim prilikama neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće odstojanja između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od izletanja sa kolovoza i izazivanja saobraćajnih nezgoda veća.

Zbog snega koji se prognozira u višim planinskim predelima, AMS podseća vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

#AMSS

#Put

'