AKTUELNO

Za putnička vozila nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Saobraćaj na putevima u Srbiji je trenutno umerenog intenziteta , odvija se bez prekida i zastoja, a vidljivost je dobra, saopštio je jutros AMSS.

Kako se napominje, zbog predstojećeg vikenda pojačan saobraćaj očekuje se u prvim popodnevnim časovima posebno na putevima van gradskih sredina.

Česte promene vremena zahtevaju od vozača punu opreznost u vožnji uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa.

U jutarnjim časovima može se očekivati mestimično kratkotrajna magla, dok će ostatak dana obeležiti uglavnom sunčano vreme sa nešto višim dnevnim temperaturama.

Veći oprez za volanom, potreban je na deonicama pored stenskih useka, klisura i pored rečnih tokova, jer su zbog oscilacije u temperaturama, odroni na putevima ovih dana nešto češći.

Zbog radova u tunelu "Strmen" koji se nalazi na putu Paraćin Zaječar u blizini mesta "Selište" saobraćaj će se od sutra od 21 sata, do nedelje do 5 časova, odvijati sa dvočasovnim prekidima, tako što će posle svake dvočasovne obustave saobaraćaja, deo pod rekonstrukcijom biti otvoren za saobraćaj u trajanju od 30 minuta.

Teretnjaci na prelazu Batrovci čekaju oko tri sata

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Batrovci su oko tri sata, a na prelazu Horgoš oko 90 minuta. Pozivajući se na podatke Uprave granične policije, AMSS navodi da na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta. Napominje se da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Alternativni putni pravci za vozače iz pravca Paraćina ka Zaječaru kao i za one iz suprotnog smera je put koji preko mesta "Selište" vodi ka Boru, a zatim putem od Bora ka Zaječaru, odnosno, putem Boljevac-Planinica-Lubnica-Zaječar.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prema poslednjim informacijama "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

#AMSS

#Put

'