AKTUELNO

Jedan kriterijum je najvažniji i već nekoliko dana ga ispunjavamo.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović istakao je da je potrebno još nekoliko dana da broj pozitivnih rezultata bude manji od pet odsto testiranih, da bi se stvorili uslovi za ukidanje policijskog časa i relaksaciju mera.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Stevanović je, na konferenciji za šampu, upitan da li je vreme da se potpuno ukine policijski čas, rekao da će to biti epidemiološka procena.

Na pitanje da li će se ukidati privremene bolnice i omogućiti samoizolacija, kazao je da će svi pacijenti koji su kovid pozitivni biti smešteni u bolničke kapacitete, a oni koji imaju najminimalnije simptome u privremene bolnice.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljević

- Videli smo da mere kućne izolacije nisu tako efikasne, i za sada svi pozitivni će biti smešteni u bolničke kapacitete, bilo da se radi o kovid ili privremenim bolnicama - podvukao je on.

Podsećamo u Republici Srbiji je danas do 15 sati registrovano ukupno 9.464 potvrđenih slučajeva COVID-19, a u poslednja 24 sata registrovano je 102 novoobolelih, čime je procenat pozitivnosti pao ispod dva odsto.

#Goran Stevanović

#Srbija

#koronavirus

<
'