AKTUELNO

Jedan od najintrigantnijih članova kriznog štaba dr Goran Stevanović govorio je o Novaku Đokoviću, porodici, napadima, kao i zašto ga nervira nadimak Doktor Haus.

- Nisam upoznat s tačnim sadržajem izjave, ali verujem da gospodin Đoković, kao i većina populacije, nije spreman da isproba vakcine čiji je razvoj tek na početku. Kada budemo imali na raspolaganju proverene i odobrene vakcine, mislim da njihova primena neće biti problem - kazao je direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović o izjavi proslavljenog tenisera Novaka Đokovića o obaveznoj vakcinaciji na korona virus.

Stevanović je naveo i da ne voli nadimke srpski Dr Haus, ali ni Dr Gugl, kako ga zovu kolege.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Takvi lekari postoje samo u medijima. Niko nema odgovore na sva pitanja, to jednostavno nije moguće - rekao je on.

Na pitanje kako njegovo troje dece shvataju situaciju i njegovo odsustvo u ovoj situaciji, doktor je rekao da su oni deca lekara i da trpe.

- Oni su deca lekara. Kao i deca desetina hiljada zdravstvenih i nemedicinskih radnika u zdravstvu, policajaca, vojnika i radnika koji održavaju ključne sisteme u ovoj situaciji trpe, ali to je naš posao i naš život - istakao je direktor Infektivne i član Kriznog štaba.

Infektolog je progovorio o tome kakav je privatno, te da li je isti kao i pre dva meseca kada je sve počelo.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

- Svaki krupan događaj u životu menja čoveka, a ovo je globalni događaj. Naravno da je ostavio i ostaviće tragove na svima nama - istakao je on.

Biografija

Goran Stevanović je ođen 1972. u Beogradu. Medicinski fakultet Beogradu završio je 1996. sa prosečnom ocenom 9,42, doktorirao je 2012, a mentor mu je bio prof. dr Mijomir Pelemiš.

U zvanje docenta na katedri za infektivne bolesti Medicinskog fakulteta izabran 2013.

#Goran Stevanović

#Infektivna klinika

<
'