AKTUELNO

Goran Knežević, koji je imao limfom centralnog nervnog sistema, spada u visokorizičnu grupu u vreme epidemije. Ne izlazi iz stana u Zrenjaninu i sluša savete lekara.

Goran Knežević, ministar privrede u Vladi Srbije, koji je imao limfom centralnog nervnog sistema, kao visokorizična grupa u vreme epidemije koronovirusa nalazi se u samoizolaciji, u koju ga je, kako kaže u razgovoru za Kurir, poslao predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Knežević kaže da je već četiri dana u samoizolaciji u stanu u Zrenjaninu i da se strogo pridržava saveta lekara

- Kao trostruko rizičnu grupu predsednik me je poslao u samoizloaciju. U stalnoj sam direktnoj vezi sa saradnicima i drugim ministrima. Pridržavam se strogo uputstava lekara - od stupanja u kontakte do mera higijene. Moj savet svima je da budu disciplinovani i maksimalno solidarni, naročito prema starima i bolesnima. Zajedno ćemo i ovu pošast pregurati - kaže Knežević za naš list.

Dane u samoizolaciji provodi čitajući knjige i gledajući televiziju. - Uglavnom čitam knjige i gledam TV. Trenutno čitam „Korene“ Dobrice Ćosića - dodaje ministar, a na pitanje da li ga je strah da bi mogao da se zarazi, on kaže: - Pregurao sam u životu strahove, brinem za najbliže i, naravno, sve ostale.

Podsetimo, Kneževiću je dijagnostikovan limfom centralnog nervnog sistema i 28. januara 2018, kako je rekao u ispovesti za naš list, počeo je borbu za život. To je uključivalo hemioterapije i zračenje celih osam meseci, ali i da ponovo uči da hoda.

DISCIPLINA I MILUTIN MRKONJIĆ U SAMOIZOLACIJI

I Milutin Mrkonjić (78), počasni predsednik SPS i narodni poslanik, nalazi se u rizičnoj grupi zbog koronavirusa. Iako ga bije glas večitog bundžije, sada se, priznaje, striktno drži preopručenih mera Vlade Srbije - ne izlazi iz kuće. - Apsolutno se pridržavam saveta, ne izlazim iz kuće. Sedim sa Anom (Bekutom, pevačicom), evo sad upravo gledamo školski program. Perem ruke na svaka dva minuta. Za mene je Ana gora od korone (smeh). Samo gledamo TV i poštujemo sve preporuke. Jeste starenje gadno, ali nas nisu ubile ni gore stvari - kaže Mrkonjić, a na pitanje šta radi u samoizolaciji, ko iz topa odgovora: - Ne volim mnogo da čitam, ali slušam Anine pesme. Sad ću da izađem na prozor da se malo sunčam (smeh). Hoću da poručim mojim drugovima penzionerima da budu disciplinovani i solidarni.

#koronavirus

'