AKTUELNO

Ako se novi koronavirus i pojavi u Srbiji, neće biti smak sveta, jer smo spremni da reagujemo, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Razgovarao sam sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom - bolnice i kasarne, kao i neki privatni objekti biće obezbeđeni za eventualni smeštaj zaraženih koronavirusom", rekao je Lončar za Kurir.

On je istakao da je bitno da građani ne paniče i da znaju da sve što Srbija radi jeste u dogovoru sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO).

Lončar kaže i da u Srbiji niko nije pozitivan na novi virus, kao i da je na Klinici za infektivne bolesti na ispitivanju smešteno dvoje-troje ljudi koji su imali veze sa Kinom.

"Uveli smo novo pravilo - na svim graničnim prelazima, počev od Batrovaca i ostalih, meri se temperatura beskontaktnim toplomerima svima koji ulaze u Srbiju. Sada se već posebno obraća pažnja, ne samo na putnike iz Kine, nego i iz Italije", rekao je ministar.

On dodaje i da, osim što se srpskim građanima savetuje da ne putuju na sever Italije i u ugrožena područja, oni treba da obrate pažnju i da ne budu u kontaktu s ljudima koji dolaze iz tih područja.

#Zlatibor Lončar

#koronavirus

'