AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će 164 objekta - bolnica i domova zdravlja, biti rekonstruisano i da se već danas krenulo sa radovima

Lončar je novinarima rekao da je održan sastanak sa izvođačima radova, a da će dinamika zavisiti od stanja na terenu.

"Imate jedan deo koji vidite kad krenete da radite, ali ima i ono što se ne vidi, instalacije, ono što još mora da se uradi", rekao je Lončar.

Ipak, kako je naveo, plan je da do polovine sledeće godine sve bude završeno, a onda bi se prešlo na rekonstrukciju fasade i krovova, za šta su neophodni adekvatni vremenski uslovi.

Ministar je istakao da novca ima, dodajući da je više od 700 miliona dinara plus PDV već obezbeđeno i da su sklopljeni ugovori.

Upitan zašto za taj posao nije bilo javne nabavke, ministar je rekao da su se obratili Upravi za javne nabavke, koja je ministarstvu dala sugestiju da se sve uradi na ovakav način.

Kako je objasnio, to je zato što se radi o novcu iz budžetske rezerve koji mora da se potroši, prema njegovom mišljenju, do 31. decembra.

Navodeći da pacijenti ne smeju da čekaju, on je pozvao sve da isprate radove i pozive i da sugerišu ako se ne radi dobro.

'