AKTUELNO

Prioritet Ministarstva zdravlja u sledećoj godini biće dečije bolnice, veće ulaganje u pedijatriju i neonatologiju, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar  je rekao da je ove godine dosta novca uloženo za nabavku aparata za zračnu terapiju onkoloških pacijenata.

- Mi ćemo taj proces završiti na proleće kada će biti instalirano šest aparata za zračenje onkoloških pacijenata - naglasio je ministar zdravlja i dodao da bi nakon toga trebalo da bude rešen problem lista čekanja na zračenje. - Naš sledeći prioritet, nešto gde ćemo ulagati najviše novca je pedijatrija i neonatologija - rekao je ministar.

Lončar je zajedno sa direktorom NIS-a Kirilom Turdenjevim obišao Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj kojoj je ta kompanija donirala osam medicinskih aparata u vrednosti od oko 17 miliona dinara, sto predstavlja najveću pojedinačnu donaciju koju je primila ta zdravstvena ustanova

Aparati su nabavljeni sredstvima prikupljenim u okviru prošlogodišnje humanitarne akcije u kojoj su učestvovali zaposleni NIS-a, sama kompanija kao i potrošači na benzinskim stanicama. Mališanima u Tiršovoj koji će praznike provesti u bolnici, NIS je danas donirao i novogodišnje paketiće.

Foto: YouTube screenshot

Generalni direktor NIS-a najavio je da je slična akcija pokrenuta i za decu u Novom Sadu jer kako kaže "nema ništa dragocenije i vrednije u životu od dečjeg zdravlja i njihove radosti". Ministar zdravlja je još dodao da će oprema koju je NIS donirao Tiršovoj poboljšati rad u toj ustanovi, korist će imati sva deca koja se tu leče a medicinskom osoblju će olakšati da dođu do dijagnoze.

Direktor Tiršove Zoran Radojičić rekao je da je NIS primer društveno-odgovorne kompanije i da pomažu toj ustanovi u ostvarenju zacrtanog cilja a to je da dečija medicina u Srbiji bude na svetskom nivou. On je podsetio da su krajem 2017. godine Ministarstvo zdravlja i Vlade Srbije krenuli u najveću investiciju u dečiju medicinu u poslednjih 30 godina a to je obnova zgrade i nabavka nove opreme, kao i zapošljavanje mladih lekara.

Pročitajte još: STEFANOVIĆ NAJAVIO ČISTKU ZBOG NEREŠAVANJA SLUČAJEVA: Biće još smena u niškoj policiji!

#Bolnica

#Zlatibor Lončar

'