AKTUELNO

U second hand prodavnicama, koje su poslednjih godina sve popularnije u Srbiji, za taj iznos možete kupiti čak šest kvalitetnih odevnih predmeta.

Na pomen polovne garderobe mnogima su prva asocijacija iznošene stvari koje se raspadaju i neprijatnog su mirisa, ali to nema baš nikakve veze sa istinom. U to sam se i sama uverila kada sam zavirila u jedan od mnogobrojnih second hand šopova.

Foto: Pink.rs

Gužva, desetine žena strpljivo "prebira" po rafovima. Za mnoge od njih nikada ne bih rekla da se oblače u porodavnicama polovne garderobe. Prodavačica kaže da su baš one stalne mušterije, ali i da među kupcima ima sve više onih sa dubljim džepom.

Niske cene su ono što najviše privalči kupce, mada ima i onih koji u ovoj vrsti kupovine posebno uživaju, a najveći im je uspeh kada pronađu brendiranu stvarčicu ili potpuno nov komad garderobe (što uopšte nije tako teško).

Foto: Pink.rs

Jakne, džemperi, majce dugih i kratkih rukava, trenerke, pantalone, farmerke... - muške i ženske, haljine i suknje u ovim radnjama se mogu kupiti za samo 150 dinara. Ako ste pušač, računica vam je jasna: jedna pakla cigareta - dvoje pantalona.

Krpice koje se prodaju uredno su složene, dezinfikovane i očuvane, mada se tu i tamo može potkrasti neka flekica.

Foto: Pink.rs

U ovim radnjama može se naći za svakoga po nešto, pa čak i ako vam je potrebna svečana haljina ili odelo nećete se kući vratiti praznih ruku.

Foto: Pink.rs

Moj je utisak da ako znate šta tražite, second hand prodavnica nije pravo mesto za vas. Međutim, a ako nemate nikakva očekivanja dobar provod i uspešna kupovina su vam zagarantovani.

Za kupovinu vam je, za početak, dovoljna "jedna crvena" i puno strpljenja, posebnu u redu ispred kabine za presvlačenje, jer žene dolaze  sa brdom stvari koje su odabrale za isprobavanje. Većinu i pazare.

Foto: Pink.rs

Ponuda je raznovrsna i kada je reč o veličinama, mada najbolje prolaze mršavice. Zanimljivo je i da ima dosta modela za krupnije, što u prodavnicama nove garderobe nije baš slučaj.

S. M.

#Cena

#Garderoba

#Second hand

#žene

'