AKTUELNO

Na području cele Srbije danas je na snazi narandžasti meteo-alarm zbog visoke temperature vazduha.

Do kraja dana očekuje se sunčano i veoma toplo vreme uz najvišu dnevnu temperaturu od oko 37 stepeni Celzijusevih, dok će sutra biti najtopliji dan ovog leta sa očekivanih 38 stepeni.

Narandžasti meteoalarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Foto: RHMZ

Prema najavi meteorologa Nedeljka Todorovića, osveženje stiže u drugoj polovini noći između utorka i srede, kada se očekuju pljuskovi i grmljavina, a u sredu i četvrtak biće relativno sveže vreme za avgust, sa nižom maksimalnom temperaturom vazduha za osam do deset stepeni.

Prognoza do kraja sledeće nedelje

Do utorka sunčano i veoma toplo s najvišim temperaturama od 35 do 38 stepeni.

Naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u sredu rano ujutro zahvatiće severne krajeve, u toku dana proširiće se na ostatak Srbije.

U četvrtak još ponegde na jugu i istoku Srbije uz promenljivu oblačnost kratkotrajna kiša ili pljusak, uglavnom u planinskim predelima, a u ostalim krajevima razvedravanje uz najvišu temperaturu od 27 do 30 stepeni.

Od petka do kraja perioda pretežno sunčano - u petak s temperaturom koja će biti bez bitnije promene, a od subote malo toplije s ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

#Srbija

#vrućina

'