AKTUELNO

Meteorolozi su upalili i narandžasti meteo alarm.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na moguće padavine u naredna dva sata, zato nemojte da vas prevari ova visoka temperatura.

Kiša se očekuje do 17:30 časova u južnim delovima glavnog grada, a lokalno su mogući pljuskovi sa grmljavinom.

Pročitajte još: Uskoro SOS linija za pomoć žrtvama nasilja

Ovo se najviše odnosi na opštine Grocka, Barajevo, Sopot, Mladenovac.

U naredna dva sata se i u brdsko-planinskim predelima zapadne, južne i centralne Srbije ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Foto: RHMZ

Sutra će u većem delu Srbije biti sunčano i veoma toplo, ali se posle podne ;i uveče na severu, zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Duvaće slab, promenljiv vetar. Jutarnja temperatura biće od 14 do 23 stepena, a najviša dnevna od 33 do 36 stepeni.

Pročitajte još: Otkazan let Beograd-Njujork!

U Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Srbiji će do ponedeljka biti sunčano i veoma toplo, a samo je u subotu posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti moguća kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, koje će u ponedeljak kasno uveče zahvatiti severozapadne krajeve, proširiće se u utorak do kraja dana na celu zemlju.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'