AKTUELNO

Sve vreme je na snazi crveni meteo alarm.

Temperatura u Beogradu je trenutno 39,01 stepeni Celyijusa, što je za 0,1 stepen više od današnje prognozirane maksimalne temperature za glavni grad, rečeno je medijima u Republičkom Hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Za koliko stepeni će biti oborena prognozirana temperatura za Beograd, biće poznato večeras kada se obrade svi podaci, rečeno je u RHMZ.

Inače, Zavod je izdao upozorenje za područje cele Srbije na visoke temperature do 10. avgusta.

Pročitajte još: SLAMA SRCA: Otac Irene koja je stradala u Crnoj Gori, napisao POTRESNU pesmu mrtvoj ćerki

Na teritoriji cele Srbije, danas i sutra (5 i 6. avgusta) maksimalna očekivana temperatura biće od 37 do 42 stepeni C. Tople će biti i noći, u vecini mesta tropske sa minimalnom temperaturom iznad 20 ?C. Početkom naredne sedmice očekuje se osveženje, a potom u sredu i četvrtak (09. i 10.08.) ponovo osetno toplije sa temperaturom od 35 do 40 ?C.

Prema najavi RHMZ, u Srbiji će i sutra biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a uveče i u toku noći ka ponedeljku na severu i zapadu lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Jutarnja temperatura od 15 do 26 stepeni, a najvisa dnevna od 36 C do 42 stepena Celzijusa.

U toku noći na severu i zapadu osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguce i kratkotrajne nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Prema izgledima vremena do 13. avgusta, u ponedeljak promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kisom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, na jugu i istoku malo, a u ostalim krajevima i osetno svežije. Posle podne na severu i zapadu uglavnom suvo.

Od utorka do petka pretežno suncano uz porast temperature. U sredu i cetvrtak ponovo veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 40 stepeni. Od petka postepeno svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'