AKTUELNO

Danas se u Jagodini održava Treći "Jagodinski maraton", na kome učestvuje 800 profesionalnih trkača, među kojima i trkači iz sedam evropskih zemalja i velika imena srpske i svetske atletike.

Maraton je startova u 10 sati, a trči oko 1.800 trkača u svim kategorijama, maraton, polumaraton, trka zadovoljstva i dečije trke na kojima učestvuju deca vrtića, osnovnih i srednjih škola, penzioneri, dva momka sa posebnim potrebama, izjavio je za Tanjug na stazi sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.

Foto: Tanjug

Staza na kojoj se trči je akreditovana i rezultati postignuti u ovom takmičenju se vrednuju na svetskom nivou.

Stigao je i jedan atletičar iz Tirane, glavnog grada Albanije, a trči i poznati srpski maratonac veteran, Milorad Petrović iz Jagodine, koj je izjavio novinarima da je do sada "istrčao 118.000 kilomatara, osvojio 460 medalja i nosio tri zastave: SFRJ, SRJ i Srbije".

Foto: Tanjug

Pobednik u maratonu uz diplomu i medalju dobiće i 30.000 dinara, a u polumaratonu 20.000 dinara, a sredstva je obezbedila Skupština grada, koja je glavni pokrovitelj.

Sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević, je tvrdi da je "Jagodinski maraton" jedna od "najvećih sportskih manifestacija u Srbiji".

Foto: Tanjug

Startu maratona prisustvovali su i gradonačenik Ratko Stevanović, predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma i bivši proslavljeni auteltičari Jugoslavije i Srbije.

#Dragan Marković Palma

#Jagodina

#Maraton

'