AKTUELNO

Tradiconalna trka uz stepenište jedne od najviših zgrada srpske prestonice, popularne "Beograđanke", održava se danas 32. put, a okupila je više od 100 učesnika, među kojima i 60 vatrogasaca.

Početak trke označio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je izjavio da Beograd ima mnogo lepih tradicija, a da je jedna od lepših svakako trka u "Beograđanki".

- Trka je nastala kada je sagrađena Beograđanka. Pošto je to bila prva visoka zgrada po ugledu na zgrade u velikim svetskim metropolama, tada je Đoko Vještica, urednik i novinar Studija B, predložio da se organizuje trka uz Beograđanku, a po ugledu na trke koje postoje u Njujorku, Berlinu... - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Činjenica je, kaže, da ta trka iz godine u godinu okuplja sve više takmičara i da se ove godine prijavilo oko 100 takmičara, među kojima je 60 vatrogasaca od kojih je i jedna žena, koja je danas prva prošla kroz start.

- Ovo je deveti put da trče vatrogasci, a prvi put jedna žena vatrogasac - rekao je Vesić i dodao da učešće vatrogasaca pokazuje koliko su spremni i spospobni da čuvaju Beograd.

Foto: Tanjug

Istakao je da je želja Grada Beograda da se sa tom tradicijom nastavi, i da trka postoji dokle god postoji Beograđanka.

#Beograd

#beograđanka

#trka

'