AKTUELNO

U Jagodini se danas održava Drugi ulični mararton na kome učestvuje oko 1.500 trkača iz 8 evropskih zemalja i iz 100 gradova Srbije.

Pored glavnih trka, maratona i polumaratona, održane su i trke zadovoljstva, trke penzionera i trke dece svih uzrasta, od vrtića do srednje škole. Drugi jagodinski maraton otvorio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Želim da pozovem sve maratonce da istaknu svoju kandidaturu za maraton koji će se u organizaciji Skupštine grada Jagodine i grada Katerini u Grčkoj održati u Paraliji, koja je deo grada Katerini, 7. i 8. juna ove godine. Sve vas pozivam da istaknete svoju kandidaturu za maraton u Grčkoj - rekao je Palma otvarajući Drugi jagodinski maraton.

- Maratonci se bave tim sportom iz ljubavi i to je jedini sport gde ne mogu da se zarade pare, a treba mnogo odricanja da bi se postigao rezultat. Jagodina je sportski centar i nijedan grad u Evropi ne može da se uporedi sa Jagodinom, kada govorimo o finansiranju sporta iz budžeta. Svako selo na teritoriji grada Jagodine ima dva terena, jedan za male sportove sa rasvetom i jedan za velike sportove. Svako selo ima i Dom kulture koji đaci koriste u zimskom periodu za fizičko vaspitanje. Skupština grada Jagodine finansira sve sportove na svojoj teritoriji i nagrađuje one koji postižu rezultat - rekao je Marković koji je i počasni građanin grčkog grada Katerini.

Pročitajte još: Lončar: Od sutra vakcinacija dece protiv bakterije pneumokoke

#Dragan Marković Palma

#Grčka

#Jagodina

#Maraton

'