AKTUELNO

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je danas da će u toku ove godine biti unapređen sistem elektronskog nadzora za izvršenje kazne kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom , kao i za izvršenje mere kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom modernizacijom opreme.

- Imaćemo mogućnost većeg broja korišćenja (elektronskih narukvica) i modernizaciju opreme, s obzirom da su budžetom za 2019. godinu izdvojena sredstva za tu namenu - navela je ministarka pravde.

Takođe, u skladu da potrebama povećaće se i broj poverenika za izvršenje alternativnih sankcija, rekla je Kuburović novinarima u pauzi konferencije povodom završetka tvining projekta "Unapređenje kapaciteta zatvorskog sistema u Srbiji".

Foto: Tanjug

Ona je ukazala da se broj poverenika formira na osnovu broja lica koja su osuđena na alternativne sankcije, te da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde prati sudske odluke i da se na osnovu toga donosi odluka o promeni i šitematizaciji.

- U toku su pripreme za promenu sistematizacije u Upravi i u skladu sa tim će biti razmotren novi broj poverenika - navela je Kuburović.

#Nela Kuburović

'