AKTUELNO

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da će se od marta naredne godine posebni timovi obučeni za dela finansijskog kriminala baviti krivičnim delima sa elementima korupcije.

Ona je za izdanje "Novosti"  kazala da nikome ko izvrši krivična dela vezana za korupciju neće biti gledano kroz prste, "bez obzira da li je reč o običnim ljudima, tajkunima ili državnim funkcionerima".

- Od marta počinje da se primenjuje novi zakon koji uspostavlja četiri posebna odeljenja koja će se baviti isključivo krivičnim delima sa koruptivnim elementima. Svi koji počine krivična dela vezana za korupciju, pranje novca, poreske utaje ili oštete državni ili opštinski budžet, biće na udaru posebnih timova, kazala je ministarka.

Pročitajte još: BAHATOST BEZ PREMCA: BOŠKO OBRADOVIĆ MALTRETIRAO POSLANIKE U SKUPŠTINI SRBIJE!

Govoreći o izmenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, Nela Kuburović je kazala da će one ići u smeru jačanja nezavisnosti, prvenstveno kroz izmeštanje izbora sudija i tužilaca iz Skupštine Srbije i stavljane u nadležnost Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Ona je dodala da na snazi ostaju poternice za Naserom Orićem, Ramušem Haradinajem i kako je navela, "svim ratnim zločincima za kojima su raspisane poternice i za koje postoje zahtevi za sprovođenje istrage".

#Nela Kuburović

'