AKTUELNO

Digla se velika prašina zbog nesavesnog ponašanja dvojice pevača, ali i kazni koje su im izrečene.

Uprkos tome što je Vlada usled epidemije koronavirusa u Srbiji izrekla zabranu o okupljanju više od dve osobe u zatvorenim javnim prostorima tokom vanrednog stanja, u petak uveče došlo je do grubog kršenja u beogradskom hotelu "Kraun Plaza" u čijem se lobiju tada nalazilo dvadesetak osoba, koje su privedene.

Foto: Privatna arhiva

Među njima su fudbaler Aleksandar Prijović, kao i folk pevači Mitar Mirić i Radiša Trajković Đani koji su najpre zadržani u četrdesetosmočasovnom pritvoru po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva, a nakon što su zaključili sporazumi o priznanju krivice izrečena im je kazna od tri meseca kućnog zatvora, što je još jedan u nizu dokaza da je zakon isti za sve.

Foto: Instagram.com/prijo09, E-Stock/Miloš Rafailović, Pink.rs

Folkeri su se pravdali kako navodno nisu bili obavešteni o zabrani zbog koje su osuđeni, a njihovo nesavesno, neodgovorno ponašanje podiglo je čitavu Srbiju na noge. I dok je deo javnosti zadovoljan kaznom koja je izrečena Đaniju i Mitru Miriću, drugi pak smatraju da bi kazne za njihov prestup trebalo biti još strože, budući da je na snazi vanredno stanje, kao i epidemija koronavirusa.

Šta vi mislite?

Autor: D.T.

#Mitar Mirić

#Radiša Trajković Đani

#koronavirus

'