AKTUELNO

Zbog zabrane da ruska predstavnica učestvuje na najpoznatijem muzičkom takmičenju digla se velika prašina.

Evropska radiodifuzna unija oduzeće Ukrajini pravo da bude domaćin ovogodišnje Evrovizije ako do kraja sledeće nedelje ne bude rešila situaciju sa predstavnicom Rusije Julijom Samojlovom.

Predstavnica Unije Ingrid Deltenre rekla je u nedavnom intervjuu da je neprihvatljivo da Ukrajina zabranjuje nekom predstavniku učešće.

- Takvo ponašanje Ukrajine je neprihvatljivo. Mnogo mi je žao što se Evrovizija koristi u političke svrhe. Evroviziji bi trebalo da zabavi i ujedini milione ljudi i ne sme biti upotrebljena da ih okreće jedne protiv drugih - rekla je ona.

Foto: Printscreen Instagram

Naime, Ukrajina od Rusije zahteva da promeni predstavnicu na ovogodišnjem takmičenju, jer je Somojlova pevala na Krimu bez dozvole ukrajinskih vlasti, pa joj je zbog toga na tri godine zabranjen ulazak u zemlju.

Delentreova je zapretila da će nametnuti sankcije Ukrajini i izjavila da trenutno pregovara sa sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i premijerom Vladimirom Grosmanom kako bi se pronašlo "mirno rešenje", jer samo oni mogu da ukinu zabranu ulaska Samojlove u zemlju.

Autor: V. T.

#Evrovizija

#Julija Samoilova | Yulia Samoylova

#Rusija

#Ukrajina

'