AKTUELNO

Viber postoji već osam godina, a u prve četiri godine generisao je veliki broj korisnika, da bi ga 2014. godine za milijardu dolara kupio japanski e-commerce gigant Rakuten.

Viber postoji već osam godina, a u prve četiri godine generisao je veliki broj korisnika, da bi ga 2014. godine za milijardu dolara kupio japanski e-commerce gigant Rakuten. Danas ima oko milijardu registrovanih korisnika, koji konstantno očekuju nove opcije, te jednostavniju komunikaciju.

Glasovne poruke se obično koriste zato što su brže i jednostavnije, budući da većina korisnika brže govori nego što kuca. Tako i u okviru Vibera raste broj poruka koje su poslate u audio formatu, a eksperti pretpostavljaju da je do toga došlo zato što se sve veći broj korisnika navikava da zadaje glasovne komande digitalnim asistentima, te se ta navika prenosi i na komuniciranje sa drugim korisnicima.

Tako je maksimalna dužina glasovne Viber poruke produžena na 15 minuta, te u nju može da stane čitav monolog sa velikim brojem informacija.

Iako su brže kada je slanje u pitanju, glasovne poruke su ipak nezgodnije od tekstualnih, budući da ih nije moguće preslušati u svakoj situaciji, pa je Viber najavio opciju koja će u budućnosti glasovne poruke prevoditi u tekst, a kako bi, na kraju, svi bili zadovoljni.

#Društvene mreže

#Viber

'