AKTUELNO

Budite „in“ i ove sezone kada je šminka u pitanju.

Poznato je da ne treba slepo pratiti trendove. Međutim, kada je reč o šminki, moguće je da te aktuelnosti prilagodite svom ukusu i potrebama. Za vas smo izdvojili pet saveta kako da uvek budete moderno našminkani.

Jake obrve

Trend koji je zaživeo još prošle godine i dalje je popularan. Tanke obrve odavno su „aut“. Međutim, vodite računa da ne preterate. Iscrtajte svoje obrve u skladu sa oblikom lica i bojom kose.

Foto: Foto: foter.com

Tamni karmini i ombre usne

Ombre nije tražen samo kada je reč o kosi. Od ove godine, aktuelne su ombre usne. Nanestite svetliji karmin, a zatim četkicom nijansirajte usne tamnijom nijansom. To je ne samo moderno, već ćete postići efekat punijih usana. Takođe, ove sezone popularni su tamniji karmini. Bordo, burgundi ili tamno ljubičasta – izbor je vaš. Naravno, ne zaboravite zlatno pravilo: kada naglašavate usta, nemojte naglasiti i oči.

Foto: foter.com

Zemljane boje kao senke

Ove zime popularan je prirodan izgled, te ne čudi što su svetski profesionalci kao trend istakli senke u zemljanim bojama. Opredelite se za bež, braon i boju mesa. Ako ste smeli, poigrajte se nijansiranjem i istaknite oči u svakoj prilici.

Foto: Foto: foter.com

Ajlajner

Čini se da je ajlajner uvek moderan. Bilo da ga stavljate u tankom sloju ili volite da naglasite oči, nećete pogrešiti. Za smelije dame, preporučujemo ajlajnere u različitim bojama.

Foto: Foto: foter.com

Konturisanje lica

Više nije dovoljno da samo stavite bronzer ili rumenilo. Ako volite da eksperimentišete sa šminkom, konturisanje je prava stvar za vas. Kombinovanjem bronzera i hajlajtera istaknite jagodice, vizuelno suzite nos ili bradu – mogućnosti su brojne. I ne zaboravite – uz svetliji ten ide rumenilo, dok žene sa tamnijim tenom treba da koriste bronzer.

Autor: M.Đurović

Foto: pixabay.com, shutterstock.com

'