AKTUELNO

Oduševio se!

Kristijan Golubović, specijalni gost emisije "Praznik za stomak", pričao je o svojim neverovatnim kulinarskim akcijama koje je imao u zatvoru. Ova emisija posvećana je njegovoj supruzi Ivani. Kristijan je pričao i o svojim kulinarskim sposobnostima, dok su Matora i Čorba spremali jela.

Foto: TV Pink Printscreen

U zatvoru sam u kuvalu spremao pasulju i pastu. Kuvao jaja, stavim unutra, zakuva se voda, spustim živa jaja u vrelu vodu. Pustim još jednom da proključa i skuva se - ispričao je Kristijan.
Da li si čuo nekad za šafran? - pitao je Bora.
To je jedan ekstravagantan začin. Crvenkast je, u iglicama, fantastičan začin. Afrodizijak - odgovoro je Golubović, koji je pozvao cimere da ga posete kada izađu:
Bićete moji gosti kada izađemo, biće nam neverovatno, spremaćemo stvari - dodao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Koju kuhinju više voliš, grčku ili našu? - pitao je Bora.
Grci su mnogo blaži od nas. Bitnije im je jagnjeće pečenje i patka, nego svinja. Imaju lepu skaru, roštilj, spremaju dobro piletinu sa senfom. To je fantastičan specijalitet. Sočnija piletina. Onda to preliju limunom. Ludi su za limetom i limunom. Stavljaju u sve, u čorbe... Mešovito mi je. Npr. u Grčkoj su zabranjeni škembe čorbe, pihtije, mozgovi. Zbog nekih hormona - govorio je Golubović.

Matora i Čorba su zatim servirali Kristijanu jelo koje su pripremili, rižoto sa pečurkama i krokete.

Foto: TV Pink Printscreen

Čorba je zatim pozvao Teodoru Bilanović da otpeva Kristijanu pesmu "Gde si bilo, jare moje".

Svaka čast, prelepa pesma, davno sam je slušao - zahvalio se Čorba.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.