AKTUELNO

Za subotičke kapitalne projkete - obilaznicu i Narodno pozorište - u predlogu budžeta Srbije obezbedjeno je oko milijardu dinara.

Kako je izjavio narodni poslanik Saveza vojvodjanskih Madjara Balint Pastor, za subotičku Panon televiziju (Pannon tv) i za nastavak izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta namenjeno je 166,9 miliona dinara, a za obilaznicu ipsilon krak 800 miliona dinara.

"Uspeli smo da obezbedimo 166,9 miliona dinara za zgradu Narodnog pozorišta u Subotici iz republičkog budžeta za narednu godinu. Uz to će iz pokrajinskog i gradskog budžeta biti dodat deo potrebnih sredstava. U prethodnim godinama uspevali smo da obezbedimo 35, onda 55 i na kraju 111 miliona dinara. Ovo je do sada najveći iznos", rekao je Pastor.

Dodao je da se u 2018. godini mogu očekivati ulaganja u Žeželjev most u Novom Sadu, kao i u izgradnju puta Zrenjanin - Beograd.

On je kazao da će za osnovno funkcionisanje organizacija nacionalnih manjina, po planovima, biti odvojeno deset puta više novca nego u prethodnoj godini.

Predlog budžeta trebalo bi da se naredne sedmice nadje pred poslanicima Skupštine Srbije.

#Investitori

#Ištvan Pastor

#Subotica

'