AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su sinoć bivšu državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović i sproveli je u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Stevica Deđanski iz Centra za međunarodnu saradnju objašnjava da ako je sada postojala mogućnost da Dijana pobegne iz zemlje, postavlja se pitanje zašto je prvi put puštena iz zatvora.

- Nešto tu ne štima - kaže Deđanski.

Kako je Deđanski dodao, ona je "pala, pa ustala" jer je odmah nakon puštanja izbacivala slike na društvene mreže, što je svojevrsna vrsta provokacije.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije ističe da oni koji stoje iza Belivukove krivinalne grupe moraju da popadaju.

Ne može da se prisluškuje, a da se ne zna ko je to radio. Ne može da ne bude odgovoran, ma ko da je sa te strane. Ako su uključeni ljudi iz MUP moraju da idu u zatvor. To su vitalne institucije koje ne smeju da budu ugrožene - kaže Miletić.

- Verovatno se spremalo bekstvo, i policija nije želela da dozvoli da se to desi - priča Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđe Milićević, narodni poslanik objašnjava da institucije znaju šta rade.

- Ministarstvo je zadalo jedan ozbiljan udarac kriminalu u Srbiji. Sada se zalažem da ovo referendumsko pitanje mora i treba da prođe, jer će ojačati srpsko pravosuđe - priča Milićević.

- Pomenuli ste diplomatski pasoš? Odakle njoj to? Onog trenutka kada ste uhapšeni, on se vama oduzima. I ja ga imam, i kada ne bude poslanik, ja moram da ga vratim - nastavlja Milićević.

Autor: