AKTUELNO

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić je komentarišući navode medija o iskazu Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije (SBPOK) naveo da je samo bilo pitanje da li će postojati dokazi i svedočenja koja će u ceo slučaj umešati resornog ministra.

- Kada je nacionalna bezbednost u pitanju, ne sme biti kompromisa. Odgovornost mora da postoji u nekom obimu, to treba istražni organi da utvrde...Umešanost čitave MUP-ove mreže sa narko kartelim, ubicama...To je zavera protiv države i državnog rukovodstva - naveo je Miletić za Pink.

Kako je dodao, pitanje je samo da li će se doći do adekvatnih dokaza.

Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost kaže da niko nije mogao da pretpostavi kakav će biti iskaz Gorana Papića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako je bilo šta tačno od toga, to zahteva novu istragu ili novi nivo istrage koji treba da obuhvati sve one koji su u tome učestvovali. Mafija je uništena, ne sumnjam da će kao i u prethodnih godinu dana taj tempo nastaviti - istakao je Karanović.

On smatra da niko neće ostati van istrage i da nema šanse da se spase oni koji su se ogrešili o zakon.

- Država je jasno pokazala zube, pokazala da štiti bezbednost i zakonitost u ovoj zemlji i tu nema pomoći ko god da je u pitanju - naveo je Karanović.