AKTUELNO

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da PKS odavno prati dešavanja u Agrokoru, koji ima finansijske probleme.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas da dobavljači Agrokora u Srbiji nemaju za sada nikakve posledice zbog situacije u toj hrvatskoj kompaniji.

Čadež je gostujući u jutarnjem programu TV Pink rekao da PKS odavno prati dešavanja u Agrokoru, koji ima finansijske probleme.

- Zvali smo dobavljače i imali smo pre nekoliko dana sastanke i sistem dobavljača funkcioniše bez problema - rekao je Čadež. On ističe da je svuda u svetu normalno da se u velikim sistemima, poput Agrokora, dešavaju promene, na primer vlasništva i da dolazi do restrkturiranja, ali da tako velike kompanije sa dobrim proizvodima ostaju stabilne.

- Pokušavamo da istražimo sve oko tog slučaja i za sada sve funkcioniše - dodao je Čadež izrazivši uvrenje da će sve biti u redu.

I ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da zbog Agrokora u Srbiji nema većih problema i da se sve obaveze ispunjavaju u potpunosti i na vreme, kao i to da srpska vlada i ministarstvo trgovine danonoćno prate situaciju i interesuju se za sudbinu 11.000 srpskih radnika i više od 650 dobavljača.

Rukovodstvo Agrokora je sa poveriocima postiglo dogovor o takozvanom "stendstil" aranžmanu, pišu hrvatski mediji i navode da je Ivica Todorić pristao da ode sa čela te kompanije.

Hrvatska radiotelevizija je javila da se sastanak sa poveriocima - bankarima završio postizanjem dogovora o "stendstil" aranžmanu, ali da ostali detalji zasad nisu poznati.

#Agrokor

#Marko Čadež

#Privredna komora Srbije

#Srbija

'