AKTUELNO

Sledeći pretres zakazan je za 27. februar naredne godine.

U Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine.

Pred sudom su svedočili Miloš Marjanović i Milica Marjanović. Pročitan je iskaz male Jane, Zoranove i Jelenine ćerke, dok je Uroš, Zoranov sin, iskoristio pravo da ne svedoči.Trebalo je da svedoče i Zoranovi roditelji, Zorica i Vladimir, ali se oni danas nisu pojavili.

Zorica i Vladimir Marjanović se nisu pojavili

Kako saznajemo od novinara sa terena, Zorici Marjanović juče je bilo loše te je primljena u privatnu kliniku, o čemu je dostavljena i medicinska dokumentacija. Odbrana je navela da je Zorica imala visok pritisak, te da zbog brige o njoj na suđenje nije došao ni njen suprug Vladimir Marjanović.

Foto: Pink.rs/M. Kotaraš

Miloš ponovio iskaz iz "29. novembra"

Miloš je sat vremena govorio o 2. aprilu 2016. godine. Prisetio se kako je video Zorana, Jelenu i Janu dok su se spremali da odu na nasip na trčanje. Objasnio je i kako ga je Zoran nešto kasnije pozvao, objašnjavajući mu da je Jelena nestala, nakon čega se uputio na nasip, koji su zajedno pretraživali kolima.

Njegovo svedočenje podudaralo se sa svedočenjem koje je dao prilikom saslušanja u "29. novembra".

Milica otkrila eksplicitne fotografije na Jeleninom profilu

Milica je, nakon Miloša, ponovila šta su radili tog kobnog dana, da je radila do 21 sat, a da se dotad nije čula sa Milošem.

- Nazvala sam ga kada nije došao po mene, a trebalo je. Saznala sam šta se desilo i odmah sam otišla u porodičnu kuću u Borči. Tu sam pričala sa Zoricom, tu je bila kuma Vera, kao i Janina vaspitačica - rekla je Milica i nastavila:

Foto: Informer.rs/Marko Đokić

- Pretraživala sam Jelenin Fejsbuk profil, jer je policija tako savetovala Zoranu - rekla je Milica, a u daljem govoru otkrila je da su na Jeleninom tzv. "fun page-u" pronašli eksplicitne fotografije raznih muškaraca. Na pitanje kakve eksplicitne fotografije, odgovorila je:

- Pa muškarci ono što pišu, razne gluposti, da ne pričam sad. To je dodatno uznemirilo Zorana - rekla je ona.

Iskazi svedoka se, kako kaže advokat Nikola Dumnić, možda razlikuju, a ako razlike i postoje, to je zato što su pre tri i po godine svi bili mnogo emotivniji.

Foto: Pink.rs/M. Kotaraš

Sledeći pretres zakazan je za 27.02.2020. Tada će se u svojstvu svedoka biti pozvani Vladimir Marjanović, Zorica Marjanović, Vera Vukomanović (kuma) i Boris Pucić (svedok sa nasipa i komšija Marjanovića).

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'