AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

- Štampu danas prelistavamo sa potpredsednikom OKS Bogdanom Obradovićem, urednikom sportske rubrike "Srpskog telegrafa" Draženom Ostojićem i novinarom Zoranom Ostojićem.

-Zašto i pored osnovane sumnje da je počinio ratni zlocin, Atifu Dudakoviću nije određen pritvor i zašto je pravda za ratne zločince selektivna ne samo pred regionalnim, nego i pred međunarodnim sudovima, tema je o kojoj ćemo danas razgovarati sa advokatima Draganom Palibrkom i Goranom Petronijevićem, pomoćnikom bivšeg ministra pravde Antom Boškovićem i sa Darkom Mladićem, sinom generala Ratka Mladića.

- Šta bi bilo da su Jugoslavija i taj veliki etnički i socijalistički eksperiment preživeli, da li bi, ne smo ovi prostori, već i cela Evropa bili potpuno drugačije mesto? Kako je uopšte došlo do raspada SFRJ, čija je bila ključna uloga u rasparčavanju bivše države i šta se desilo sa velikom JNA? Gosti “Novog jutra”, na ovu temu, biće vojni istoričar prof.Miloje Pršić, general u penziji Vidosav Kovačević i naš kolega, publicista, ali i poslednji gradonačelnik Knina Drago Kovačević.

- Koliki je procenat transplantacija bubrega u Srbiji, u odnosu na zemlje koje imaju razvijenu donorsku mrežu, zašto u Srbiji dominira lečenje dijalizom, iako je skuplje od transplantacije, koliko pacijenata ne dočeka ovaj zahvat i u kojoj fazi bolesti je neizbežno hitno presađivanje bubrega? O tome jutros sa pukovnikom prof.dr Aleksandrom Tomićem, načelnikom Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA.

Foto: RTV Pink

- Zašto se učenici za školu oblače kao za večernji izlazak, tema je o kojoj ćemo razgovarati sa Nadom Trifković, direktorkom Medicinske škole u Zemunu i Zoranom Milivojevićem, psihoterapeutom.

- U rubrici Pod reflektorima ugostićemo Anju Alač sa kojom ćemo razgovarati o predstavi Klošmerl, koja će 7. maja biti izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.

- Mađioničari Piksi i Zeka i ovog jutra pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

- A za dobru atmosferu u našem studiju pobrinuće se Novosadski trubači koji će nam svirati uživo.

#Jutarnji program

#Novo jutro

'